Sociedad

El preu dels lloguers s'enfila fins a dades d'abans de la crisi

El col·legi d'APIS i el gremi de promotors creuen que ja s'ha arribat al sostre

Bloc de pisos del carrer Emili Grahit de Girona / Enric, CC-BY-SA

Girona

El preu dels lloguers a les comarques de Girona s'enfilen fins a dades d'abans de la crisi. El col·legi d'APIS i el gremi de promotors creuen que ja s'ha arribat al sostre. S'enfila sobretot a Palamós, Lloret, Olot i Banyoles. La ciutat de Girona segueix sent municipi amb el preu del lloguer més alt amb 609 euros al mes de mitjana per a un pis de dos habitacions. Salt, en canvi, està a la cua amb 410 euros.

Els agents immobiliaris atribueixen l'augment a la "manca" d'oferta de pisos, i creuen que s'ha arribat al sostre per la capacitat econòmica dels llogueters. Per això, diuen que l'administració ha de facilitat l'accés a l'habitatge a les persones amb dificultats, i que també afavoreixi la compraventa d'habitatges de lloguer amb incentius fiscals i financers.

En un informe semestral, el Col·legi d'Agents de la Propietat Immobiliària i el Gremi de Promotors i Constructors d'Edificis de Girona asseguren que el preu de l'habitatge nou s'ha recuperat un 30% respecte al pitjor temps de la crisi. L'estudi també demostra que comprar una casa o pis nou és molt més car a la costa que a l'interior. A Palamós i Sant Feliu pot arribar fins 5000 euros, mentre que a Santa Coloma i Salt surt a 1000 euros en alguna zona.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00