Sociedad

Europa demana als governs català i espanyol més cooperació pel corredor Mediterrani

La coordinadora europea d'aquesta infraestructura, Iveta Radicová, critica que pel túnel del Pertús només hi passin dos trens de mercaderies al dia

La nova coordinadora europea del Corredor Mediterrani, Iveta Radičová, acompanyada del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Clavet, i la consellera d'Empresa, Àngels Chacón / Lluís Sibils ACN

Barcelona

La coordinadora europea del corredor Mediterrani ha reclamat al govern català i espanyol més diàleg i cooperació si volen que aquesta infraestructura tiri endavant. Iveta Radiĉová ha participat avui a la vuitena sessió de la taula estratègica del corredor Mediterrani que ha convocat el govern català al Palau de Pedralbes.

La coordinadora europea d'aquesta infraestructura ha advertit que sense entesa entre el govern espanyol i el català, Brussel·les no pot fer res per fer avançar el corredor mediterrani. Radiĉová ha explicat que "el que podem fer junts és coordinar, cooperar, obrir més diàleg i fer passes reals entre els governs nacionals i regionals. I sé quina és la situació política i precisament per això ho dic".

El conseller Damià Calvet ha demanat a Iveta Radiĉová que convoqui una reunió dels estats amb els governs regionals per parlar del calendari i les partides pressupostaries necessàries per tirar endavant les inversions pendents. Calvet ha recordat que no es tracta només de construir una infraestructura que passi pel territori, sinó que ha de connectar amb els ports, els aeroports i altres àrees logístiques.

El coordinador espanyol del corredor, Vicent Boira, ha coincidit en aquesta filosofia i ha explicat que treballa perquè els accessos al Port de Barcelona, la variant de Vandellòs-Tarragona i el tram entre Castellbisbal i Martorell siguin una realitat el més aviat possible.

A més de donar un toc d'atenció reclamant més coordinació entre Madrid i Barcelona, Iveta Radiĉová ha instat els governs a treballar perquè passin més trens de mercaderies del Pertús. Aquest any, dels 34 mil trens que es van preveure en el seu moment, només n'hauran circulat 4.800.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00