Sociedad

Colau adverteix al govern que s'oposarà a l'augment de preus del transport

L'alcaldessa de Barcelona assegura que tallar carreteres no soluciona res

Ada Colau a l'estudi de SER Catalunya amb Josep CuníCadena Ser

Barcelona

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, adverteix al govern de Quim Torra que l'Ajuntament de Barcelona votarà en contra de l'augment de preus del transport públic. Dijous, l'Autoritat del Transport Metropolità ha d'aprovar la proposta de tarifes per l'any que ve.

En una entrevista al programa Aquí, amb Josep Cuní, Ada Colau, ha insistit que els preus del transport públic s'han de mantenir i ha llençat un missatge al govern de la Generalitat: "amb nosaltres que no hi comptin per pujar les tarifes". L'alcaldessa ha recordat que amb Podemos han negociat una partida pressupostària amb l'executiu de Pedro Sánchez perquè això sigui possible. I que, per tant, la congelació que proposen és possible si els independentistes s'avenen a negociar els pressupostos.

El vot en contra de l'Ajuntament no aturarà l'eventual pujada de preus perquè la Generalitat té el 51% l'Autoritat del Transport Metropolità, però seria la primera vegada que l'Ajuntament es desmarca de la pujada de preus.

Fa només uns dies, el conseller de Territori, Damià Calvet, assegurava que, si tenien els diners disponibles, ell era més partidari d'invertir en la millora del transport que de.congelar els preus. I afegia que la proposta del govern de Colau, en any electoral, sonava a "populista".

L'alcaldessa de Barcelona ha parlat també de les mobilitzacions del cap de setmana i de les que hi ha previstes per al dia 21. Diu Colau que ara mateix "tallar carreteres no arregla res". Ha demanat al president Quim Torra que rectifiqui les seves declaracions sobre la via eslovena. I retreu al govern de Sánchez que hagi convocat una reunió del consell de ministres a Barcelona sense coordinar-se ni amb la Generalitat ni amb l'Ajuntament.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00