Sociedad
ECONOMIA

Les exportacions baixen un 3% a la demarcació de Tarragona

L'economia en conjunt ha crescut durant el darrer any a la demarcació, però hi ha hagut certs desajustos en alguns camps.

ACN

Tarragona

Les vendes a l'exterior han pujat al conjunt de Catalunya, però al territori passa justament el contrari: les exportacions han baixat un 3% a la demarcació durant aquest 2018.

Malgrat que l'economia en conjunt creix, hi ha alguns punts febles que reculen. Les Cambres de Comerç ho atribueixen a la dependència de l’exportació de la indústria química.

Massa treball temporal

La taxa d'atur continua sent elevada a causa de les dificultats per crear ocupació i la temporalitat del sector serveis i el turístic. L'industrial és el que ajuda a salvar els mobles en aquest sentit.

Perspectives de futur

Pel que fa a les previsions i tenint en compte que el creixement es pot alentir en l'últim trimestre, l'informe de cojuntura de la URV considera que l'economia del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre està funcionant a bon ritme, amb un creixement de PIB a prop del 20% els darrers cinc anys. "Això dona cert optimisme", ha apuntat Joaquim Margalef, del grup de recerca d'indústria i territori de la universitat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00