Sociedad

El Govern també vol limitar les emissions al Mediterrani

Al març la Generalitat farà balanç dels compromisos adquirits el 2017 per reduir la contaminació a l'àrea de Barcelona

EFE

Barcelona

El Departament de Territori i Sostenibilitat també veu amb bons ulls la creació d'una zona de baixes emissions al Mediterrani. Les anomenades zones ECA. És una mesura que estan promovent diverses entitats ecologistes i que al Mar Bàltic i al Mar del Nord ha aconseguit reduir la contaminació provinent dels vaixells a la meitat en tres anys.

Amb aquest anunci fet en el marc de la primera reunió de la Comissió d’avaluació de l’Acord polític per a la millora de la qualitat de l’aire a la conurbació de Barcelona, el Govern se suma a la petició que feien la setmana passada l'Ajuntament de Barcelona i diverses entitats ecologistes perquè el govern espanyol demani a l'Organització Marítima Internacional que es declari a tot el Mediterrani una zona de baixes emissions. És a dir, que els ports restringeixin el transit als vaixells més contaminants.

La directora general de Qualitat Ambiental de la Generalitat, Mercè Rius, ha explicat a SER Catalunya que França ja dóna suport a aquesta mesura i que ara l'objectiu és que s'hi sumi Espanya. “El que farem és intentar pressionar al màxim perquè l’estat espanyol treballi conjuntament amb França i altres estats per declarar la mediterrània com a zona ECA”.

Segona cimera de la qualitat de l’aire

A Barcelona la principal font contaminant continuen sent els cotxes. Més de la meitat de les emissions provenen del trànsit rodat i només un 9%, dels vaixells. Segons ha anunciat aquest dimarts la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, el proper mes de març el Govern convocarà la segona cimera de la qualitat de l’aire per fer balanç dels compromisos adquirits el 2017 per reduir la contaminació a l’àrea de Barcelona. De moment, segons Rius, les dades apunten a un estancament. “Sembla que la tendència és positiva. Cada vegada hi ha menys cotxes dièsel i més gasolina, híbrids i elèctrics i puja també el nombre d’usuaris del transport públic”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00