Sociedad
ENQUESTES DE CONJUNTURA

El comerç minorista no remunta

Presenta els pitjors resultats dels darrers tres anys i continua acusant el canvi d'hàbits i els problemes de competitivitat

El president de la Cambra de comerç, Miquel Armengol, abans de fer públics els resultats de la darrera enquesta de conjuntura econòmica. / B.N. ANA

Andorra la Vella

El comerç minorista presenta els pitjors resultats dels darrers tres anys i continua acusant el canvi d'hàbits dels consumidors i els problemes de competitivitat de l'oferta.

Així ho mostren les Enquestes de Conjuntura del primer semestre d'aquest 2018 que ha presentat la Cambra de Comerç en què el sector turístic i la construcció són els que lideren l'impuls de la recuperació econòmica.

La majoria de branques del comerç ha empitjorat la situació dels negocis en relació a un any enrere. Destaca pels mals resultats novament la branca de roba i calçat seguit del ram de l'electrònica i l'alimentació. El president de la Cambra, Miquel Armengol, ha explicat que les expectatives per la segona meitat d'aquest any són les menys favorables dels darrers vuit semestres. Assenyala que cal que els empresaris reaccionin davant del canvi d'habits dels turistes i també demana caminar cap a l'e-comerç, així com formar el personal.

Davant d'aquesta situació durant el primer trimestre de l'any vinent es posarà en funcionament el label de qualitat que s'orienta a millorar l'excel·lència en el tracte de compra i la qualitat del producte.

Els sectors que sí presenten millors xifres són la construcció que és més dinàmic que la resta de sectors d'activitat i pren un clar protagonimse com a impulsor del creixement econòmic. La indústria que es manté en el camí de la recuperació, però algunes dades indiquen una moderació del ritme de millora de l'activitat, mentre que l'hoteleria continua oferint dades positives si bé es detecta un alentiment en el ritme de creixement.

Una altra de les procupacions que expressen els empresaris és la manca de mà d'obra qualificada tant al sector hoteler com en la restauració. Miquel Armengol remarca la importància de formar el personal si considera necessari que el Ministeri d'Educació desenvolupi nous cicles formatius per a la captació de joves del país en les professions amb més demanda.

Finalment, ha di que l'estudi sobre la viabilitat de construir un aeroport dins d'Andorra es presentarà durant el primer trimestre del 2019.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00