Sociedad
ENQUESTA NUTRICIONAL

Augmenta l'obesitat entre dones, joves i gent gran

El 50% de les dones i el 35% dels homes són sedentaris

La bolleria industrial i les begudes ensucrades, principals elements que contribueixen a l'obesitat infantil. / ISTOCK - Archivo EUROPA PRESS

Andorra la Vella

Augmenta l'obesitat en les dones, joves i gent gran i disminueix pel que fa als homes.

Segons l'enquesta nutricional de la població andorrana de 12 a 75 anys presentada aquest matí, l'any 2017-2018 la prevalença d'obesitat augmenta lleugerament en dones, de l'11,5% al 14,4%, en joves i més grans, tot i que disminueix en homes, que passa del 14,4% al 13%, sobretot pel que fa al grup de 25 a 44 anys.

Pel que fa a l'activitat física en el lleure, l'enquesta ha revelat que el 50% de les dones i el 35% dels homes són sedentaris. El grup de dones de 12 a 24 anys registra els nivells de sedentarisme més elevats amb un 53%, juntament amb les dones més grans. Per altra banda, ha disminuït el lleure sedentari entre els homes de 12 a 44 anys.

El doctor Lluís Serra, especialitzat en Medicina Preventiva i Salut Pública, ha valorat aquests discrets augments com insignificants, ja que assegura que les xifres s'han contingut. És més, Serra ha dit que les xifres d'obesitat estan millor gràcies a un augment de coneixement respecte a l'alimentació i la millora de l'activitat física.

D'altra banda, l'oli d'oliva es manté com el greix utilitzat per amanir, guisar i fregir. El doctor ha volgut destacar que Andorra se situa com a l'únic país del món en què el 99% de la població l'utilitza per amanir i que el total ponderat supera el 90%, superant així a Espanya (el principal productor d'oli d'oliva) que no arriba al 80%.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00