Hora 14 CatalunyaHora 14 Catalunya
Actualidad

L'independentisme demana calma

Govern i presos reclamen que les mobilitzacions pel consell de ministres de divendres o contra el judici que és a punt de començar siguin pacífiques

Pere Aragonès, aquest dissabte a Barcelona / Alejandro Garcia EFE

Cataluña

L'independentisme es cura en salut amb la mirada posada en divendres que ve. Davant de possibles mobilitzacions per la celebració del consell de ministres a Barcelona, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha demanat calma i que qualsevol protesta es faci de manera pacífica.

Ho ha fet aquest mig dia al Consell Nacional d'Esquerra Republicana, on Aragonès ha assegurat que hi ha molta gent que vol imposar un relat fals, segons el qual a Catalunya hi ha violència. Per això ha reclamat als sectors independentistes que preparen mobilitzacions per divendres que no caiguin en provocacions.

Aragonès ha aprofitat per dir que, si el govern espanyol vol parlar de com Catalunya pot lluitar contra la precarietat, els faran saber -a les reunions que es puguin produir la setmana que ve- que només podran fer front a la pobresa amb la independència.

PRIMER COMUNICAT CONJUNT DELS PRESOS

Qui també ha demanat serenor han estat els polítics independentistes empresonats. En el seu primer comunicat conjunt des dels diferents centres penitenciaris, Forcadell, Junqueras, Bassa, Romeva, Forn, Rull, Turull, Sánchez i Cuixart diuen que no tindran un judici just però demanen calma perquè res no perjudiqui la seva causa ni els objectius del país que volen. De fet, subratllen que propostes com obrir les presons per alliberar-los els poden jugar més en contra que a favor.

A la carta, publicada a El Punt Avui, reiteren la seva innocència i reconeixen que estan serens perquè tenen la certesa que, tot i que poden ser condemnats, mai es podrà demostrar que la condemna sigui justa. També asseguren que el judici al Suprem dóna continuïtat a la seva decisió d'ara fa un any de donar la cara i recorden que només amb respecte i generositat podran fer visible que l'estat espanyol viu en una democràcia fallida.

Els presos comencen i acaben el comunicat agraïnt a tots aquells que són al seu costat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00