Sociedad

Experts en mobilitat defensen el peatge d'accés a Barcelona

Asseguren que és una mesura viable i efectiva que reduiria el transit, les emissions de CO2 i la contaminació

https://pemb.cat/

Barcelona

En el marc d'una jornada organitzada pel Pla Estratègic Metropolità de Barcelona, la responsable de Desenvolupament de Negoci Ferroviari i Logística del centre de recerca Eurecat, Laia Garriga, ha assegurat que la tecnologia ha avançat prou com per poder cobrar aquest i qualsevol peatge en funció de quant s'utilitza cada via, les emissions dels vehicles o els ingressos dels conductors. “El més fàcil és cobrar un peatge estàndard en funció del vehicle, però la tecnologia i en concret els anomenats vehicles connectats permeten molta més flexibilitat”.

John Etherington, impulsor del projecte PostCarCity que treballa per planificar ciutats més sostenibles, va més enllà i proposa peatges d'accés permanents a tota l'àrea metropolitana de Barcelona. “Parlaríem no només d’un peatge d’accés a Barcelona, sinó d’un sistema de peatges a tota l’àrrea metropolitana. I aquests peatges no poden funcionar només de 7 a 10 del matí i de 5 a 8 de la tarda, sinó tot el dia. Han de ser peatges que redueixin l’ús del transport privat motoritzat”.

Pel gestor d'autopistes Abertis, també present a la jornada, el més important és que una mesura com aquesta vagi acompanyada d'una bona campanya de conscienciació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00