Sociedad
AMB VEU DE DONA

Mónica Marchante protagonitza la cloenda de la 6a edició de 'Amb veu de dona'

El proper 3 de juny pronunciarà una xerrada sobre dones, esport i periodisme al Centre de congressos d'Andorra la Vella

Les ponents de la cloenda de la 6ª edició de Amb Veu de Dona d'Andorra Núria Vilamala (e) i Mónica Marchante (c) i la cantant convidada a la gala, Eugènia Correia (d). / Ràdio SER Principat d'Andorra

Ràdio SER Principat d’Andorra clou el proper 3 de juny ‘Amb Veu de Dona’, la sèrie de 9 entrevistes íntimes i personals a dones rellevants del país els perfils de les quals han servit per repassar els darrers 80 anys de la historia d’Andorra des d’una perspectiva de gènere.

La sèrie es tancarà, com ja ve sent habitual, amb una gala que tindrà una part reflexiva al voltant de la temàticade les dones, l’esport i el periodisme, a càrrec de la popular periodista espanyola, Mónica Marchante, conduïda per la també periodista de SER Catalunya, Núria Vilamala. I una part més festiva, amb un recital per reivindicar les dones artistes d'Andorra a càrrec de la cantautora andorrana Eugènia Correia.

L'acte de cloenda el protagonitzaran novament les nou dones que han participat en la sisena edició, a les quals, i com ja és tradicional, se les retrà un emotiu homenatge per la seva contribució a la igualtat d’oportunitats entre homes i dones.

Mónica Marchante conversarà amb Vilamala sobre la situació actual de les dones periodistes en un àmbit tan masculinitzat com el periodisme esportiu i especialment el futbolístic. També abordaran la situació de l’esport femení, comentaran l’anomenat afer Rubiales i les situacions de desigualtat en el món de l’esport.

Marchante ha estat una pionera en el periodisme esportiu, i especialment futbolístic, a Espanya. Va ser una de les primeres dones a fer retransmissions de futbol de primera divisió tant per ràdio com per televisió. És una de les cares més visibles del futbol a Movistar+ des del 1996 amb les seves entrevistes a final dels partits. Ha cobert diverses edicions del Mundial de futbol, l’Eurocopa i les finals de la Champions League, i col·labora com a comentarista i tertuliana en diversos mitjans de comunicació com la COPE o l’As. És, a més, professora de periodisme esportiu en diverses universitats espanyoles.

De la seva banda, Núria Vilamala és llicenciada en periodisme per la Universitat Pompeu Fabra. Forma part de la redacció d’Esports de la SER a Catalunya des del 2020. És una de les veus del popular i premiat programa Què t’hi jugues? dirigit per Sique Rodríguez i s’ha destacat per seguir l’ascens del Girona a primera divisió.

Eugènia Correia és una jove compositora andorrana de 18 anys que s’ha destacat per la seva delicada veu i les seves dolces composicions gràcies a la participació a diferents festivals del país com el Jambo, i a la col·laboració amb músics com Juli Barrero, Quim Salvat o Helena Marsol..

La jove cantautora es troba actualment centrada en els seus estudis musicals al “Taller de Músics” de Barcelona alhora que en el seu primer àlbum del què ja ha publicat el primer senzill, ELA, una composició en català i portuguès..

Eugènia Correia presentarà un repertori variat de temes propis i versions.

L'acte de cloenda de ‘Amb Veu de Dona’ servirà també per homenatjar les nou dones que han participat en la sèrie, dones que van dels 90 als 18 anys i que han estat, en aquest ordre: Natàlia Solà (compositora i pedagoga), Francina Pons (activista cultural), Lydia Magallon (ex política i ensenyant), Rosa Pons (empresària), Montserrat Ronchera (directora de l’Institut Andorrà de les Dones), Natàlia Crespo (agent TEDAX), Meritxell Duró (actriu i directora teatral), Maria Caminal (directora de cinema) i Alexandra Mejía (nedadora internacional).

La gala serà el dilluns, 3 de juny, a les 19:00h a la Sala Consòrcia del Centre de congressos d’Andorra la Vella amb accés obert però aforament limitat, i cal reservar invitacions a la ràdio al correu serandorra@prisaradio.com o al telèfon 808300.

La sèrie ha estat guardonada amb el Premi Laurèdia de Periodisme de la Nit Literària i amb el Premi Pirene de Periodisme en categoria audiovisual.

L’acte de cloenda compta amb el suport del Govern d’Andorra i del Consell General, està patrocinat per Andorra Telecom, i amb la col·laboració de Financera d’Assegurances, MoraBanc i l’Ambaixada d’Espanya a Andorra.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00