Economia y negocios

Mas justifica la tercera onada de retallades assegurant que cal evitar ser expulsats del sistema o entrar en colapse

El president de la Generalitat ha tornat a acusar el Govern espanyol de no pagar el que deu, motiu pel qual Catalunya ha hagut de retallar 1.500 milions d'euros

ACN

Avui s'ha celebrat el debat al Parlament de Catalunya en el qual, el president de la Generalitat ha explicat i ha volgut justificar les últimes retallades aprovades pel Govern de la Generalitat. Artur Mas justifica la tercera onada de retallades assegurant que l'ha de fer per evitar ser expulsats del sistema o entrar en colapse. Dit això, acusa novament a l'Estat de ser els responsables d'haver d'aplicar la tisorada de 1.500 milions d'euros, d'una banda perquè no paguen el què deuen i de l'altra per una centrifucació del dèficit, diu Mas, escandalosa. Afegeix el president que "no paguen i ens deixen tirats".

El president ha insistit en afirmar que les retallades les fa tothom, totes les Comunitats Autònomes, siguin del color polític que siguin, "menys el País Basc que té el concert econòmic". D'aquesta manera, Mas torna a situar així el pacte fiscal com la solució a tots els problemes de finançament catalans.

Más información

El president ha assegurat que la Generalitat ha reduit la despesa entre 3.000 i 5.000 milions d'euros, i insisteix en què el deute acumulat és el què arrossega l'Estat del Benestar, culpant novament el Govern anterior de la situació de les finances catalanes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00