Sociedad

Els escopeters dels antiavalots podrien dur una càmera al casc

La conselleria d'Interior estudia que els escopeters dels antiavalots de Mossos portin una càmera al casc per recollir les imatges de tot el que succeeixi a l'entorn. També incorporaran un sistema GPS a totes les escopetes i llançadores per reflectir la ubicació i trajectòria de qualsevol pilota que disparin

La nova identificació dels antiavalots dels MossosANNA PUNSÍ

A més, es canviarà el sistema d'identificació dels agents, que ara porten el número de placa amagat sota l'armilla.

Els antiavalots es troben immersos en una remodelació d'imatge estètica i de funcionament. Després de l'episodi de l'Esther Quintana que va perdre un ull el 14N arran presumptament d'una pilota de goma disparada pels mossos, Interior ha numerat totes aquestes bales per tenir-les controlades. I prepara un ambiciós pla perquè tot el que passa al carrer amb l'actuació dels antiavalots quedi reflectit en imatges.

Más información

La direcció general de la policia està estudiant col.locar càmera al casc als policies que fan la funció d'escopeters a la BRIMO i també instal.laran GPS a les escopetes i llançadores per poder controlar la trajectòria de les pilotes o boles d'escuma i perquè quedi registrat.

La plana major dels mossos amb el conseller al cadpavant ha presentat un sistema perquè el número d'identificació dels agents antiavalots sigui visible. Actualment el porten amagat sota l'armilla incomplint així la pròpia normativa i dificultant la seva plena identificació. Portaran el número a l'esquena i no serà el número de placa. Sinó un codi que els identificarà dins de la seva unitat i a quina furgoneta pertanyen.

També estudien un canvi estètic a l'uniforme; amb una modificació de la boina. A més, volen posar una senyera a la part de darrera del coll del mono blau, semblant a la que porta la samarreta del barça.

I per altra banda, com que aquest any no hi haurà nova promoció de mossos, el departament d'Interior destinarà agents antiavalots per cobrir les necessitats de seguretat ciutadana que hi ha a l'estiu a la costa. És una solució per intentar cobrir l'increment de població que hi ha en aquestes zones entre juny i setembre.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00