Directo

PREMIOS ORTEGA Y GASSET Sigue en directo la entrega de los Premios Ortega y Gasset de Periodismo 2024

Aquí, amb Josep CuníAquí, amb Josep Cuní
Política

Alonso-Cuevillas: "La CUP volia enviar la presidenta Borràs a la paperera del Codi Penal"

El president de la comissió d’estatut del diputat, Jaume Alonso-Cuevillas, explica que Laura Borràs “està molt tocada” i afirma que “som davant de la constatació d’un fracàs col·lectiu”

ENTREVISTA Jaume Alonso-Cuevillas (diputat de Junts i nou president de la Comissió de l’Estatut dels Diputats)

54:40

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1643965349_923499/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El diputat de Junts i president de la comissió d’estatut del diputat, Jaume Alonso-Cuevillas, ha comentat a l’Aquí Cuní el cas Pau Juvillà: “No hi havia cap voluntat per part de la CUP, que ells ja tenien descomptat des del primer moment que Pau Juvillà abandonaria l’escó i volien arrossegar la presidenta fins a tipus penals molt greus. Borràs era molt captiva del seu propi discurs. Tothom deia sí, sí, sí, però quan entra l’advocat a demanar concrecions, ningú no en dona”.

Alonso-Cuevillas afegeix que “ahir Pau Juvillà no podia votar perquè hi havia un conflicte d’interessos. És evident que la petició de delegació de vot només tenia per objecte enviar Laura Borràs a la paperera de la història o del codi penal “. Explica que ha estat parlant amb la presidenta del Parlament fins a les dues de la matinada i que “està molt tocada”.

De tot el cas, diu que “vaig advertir dels riscos penals, que estarem en mans de funcionaris que es veuran amenaçats i que aquest embat en aquestes condicions tan difícils només podrà tenir eficàcia si hi ha unitat estratègica de les tres forces independentistes. I des del primer moment constato que no hi ha aquesta voluntat, que es juga al tacticisme.”

Cuevillas remarca que "el meu propi dictamen a la comissió d’estatut del diputat deia que costaria mantenir-ho perquè els servidors públics estaven advertits d’incórrer en delicte de desobediència. Hem viscut un clima de pànic entre els treballadors del Parlament"

El diputat de Junts adverteix: “Jo no estic dient que no hem de desobeir ni jugar només les batalles que podem guanyar. Hem de jugar les batalles de les quals podem treure un rèdit polític”

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00