Sociedad

La Fiscalia investiga la Generalitat per la llicència ambiental de Lafarge

La conselleria d’Acció Climàtica admet un error administratiu l’any 2008 i ja treballa en una nova llicència

La cimentera LafargeHolcim a Montcada i Reixach

Barcelona

La Fiscalia de Medi Ambient investiga la Generalitat per una suposada concessió irregular de la llicència ambiental a la cimentera Lafarge l'any 2008. Un error administratiu que ha portat ara al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a ordenar el tancament d'aquesta planta molt criticada pels veïns, situada a una de les entrades de Barcelona, a Montcada.

La Fiscalia vol saber si hi ha delicte en el fet que la Generalitat posés alhora a exposició pública l'estudi d'impacte ambiental de la cimentera i també la seva llicència ambiental. Una informació avançada per l'Ara i confirmada per SER Catalunya que arriba després que el TSJC hagi considerat nul·la aquesta llicència ambiental i demani el tancament de la fàbrica tan bon punt el Suprem ratifiqui la seva sentència.

La conselleria d'Acció Climàtica parla d'error administratiu, deixa clar que Lafarge no té cap incompliment ambiental i afirma que se'ls està tramitant una nova llicència ambiental després que l'empresa ho demanés al novembre. Un tràmit que la presidenta del comitè d'empresa de Lafarge, Conchi Jiménez, demana que s'acceleri. “La Generalitat s’ha de posar les piles i arreglar l’error comès”, ha dit a SER Catalunya. Si no ho fa, diu, i s’acaba executant la sentència, “els 300 treballadors de Lafarge aniran al carrer”.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad