Sociedad

Un miler d’autoritzacions ambientals tramitades indegudament

Acció Climàtica assegura que ara ja són vàlides i que el cas de Lafarge és excepcional per les denúncies presentades

Cartell de la cimentera Lafarge a Montcada i Reixach

Barcelona

La de la cimentera Lafarge de Montcada no va ser l'única llicència ambiental que la Generalitat hauria tramitat indegudament. Segons ha pogut saber SER Catalunya, moltes de les que es van donar entre 2006 i 2008, quan Francesc Baltasar era conseller de Medi Ambient, es van fer seguint els mateixos passos que ara el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha considerat nuls.

En concret, durant aquells dos anys, la Generalitat va adequar prop d'un miler d'autoritzacions ambientals a la nova normativa estatal que regula les empreses que tenen algun impacte en el medi ambient. I ho van fer posant a exposició pública directament l'autorització ambiental i l'estudi previ d'impacte ambiental, i no per separat, com s'hauria de fer.

Des de la conselleria d'Acció Climàtica asseguren que a data d'avui totes aquestes autoritzacions són vàlides jurídicament perquè ha passat el temps i ningú no les ha recorregut. I que el cas de Lafarge és excepcional perquè ha topat amb denúncies des del mateix any que li van concedir la llicència.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad