Sociedad

Més d'un any per recuperar el poliesportiu des Mercadal

Es vol fer una actuació urgent per tapar la coberta afectada de forma provisional

Només un 10%, aproximadament, del sostre es va veure afectat per l'incendi de dimecres. / Ajuntament des Mercadal

Maó

El poliesportiu des Mercadal haurà de canviar la coberta, però aquesta actuació portarà més d'un any. Així ho ha assenyalat l'alcalde des Mercadal, Francesc Ametller. Assenyala que entre la recerca de finançament, la redacció del projecte, la licitació i l'execució, amb els terminis fixats per les administracions, portarà més d'un any. Mentre es buscarà alguna acció urgent per tapar els forats al sostre i impedir que la pluja i altres fenòmens meteorològics puguin malmetre, encara més, l'interior de la instal·lació.

Ametller explicava que dijous va ser un dia de valoració dels danys, neteja de runes i de mirar de buscar respostes al que va passar per saber com es va iniciar l'incendi. D'entrada s'ha constatat que el parquet ha quedat molt malmès per la quantitat d'aigua caiguda a les tasques d'extinció. Sobre l'inici de les flames, Ametller assenyala que disposa de fotografies aèries on es constata que el foc va començar a la part més alta de la coberta i que va ser el vent de component sud el que va desplaçar les flames cap a la part nord del sostre . Això va fer que a penes resultessin afectades unes 20 plaques solars de les 240 que hi ha instal·lades allà.

L'alcalde explica que ara també es treballa en la reorganització de les sales que estaven lliures al complex esportiu per intentar recuperar la normalitat al màxim. El que és inevitable és el trasllat de totes les activitats del gimnàs al poliesportiu de Fornells.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00