Aquí, amb Josep CuníAquí, amb Josep Cuní
Sociedad

“Prenem decisions pel bé de l’alumnat i el debat s’ha fet durant anys. Les vacances són massa llargues”

El conseller d’Educació, Josep González Cambray, a l’Aquí Cuní, reitera que "al setembre, totes les famílies tindran atenció amb el mateix horari de la resta del curs. Ho podem dir d’aquesta manera: les hores que no siguin lectives, l’escola farà de casal i ho pagarà el departament.”

ENTREVISTA Josep Gonzàlez Cambray (conseller d’Educació)

38:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1644827487_603264/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El mateix dia que hi havia festa al pati de les escoles per l’adeu a la mascareta, el conseller i el president Aragonès anunciaven l'avançament del curs escolar a partir de setembre. Arrencarà el 5 de setembre a infantil i primària i el 7 de setembre a secundària, FP i batxillerat. No hi haurà més hores lectives. Per compensar, durant tot setembre hi haurà jornada intensiva (menys pels més grans de dotze anys, que faran horari normal des del primer dia).

Hores després d’anunciar que l'horari seria de 9 a 1 amb servei de menjador a part, la conselleria va haver de puntualitzar que els nens es podran quedar a l'escola fins a quarts de cinc perquè es farà alguna activitat extraescolar que pagarà el departament. Les famílies no entenen per què no es va detallar així des del principi durant la roda de premsa.

El conseller d’Educació, Josep González Cambray, ha explicat a l’Aquí Cuní que “La voluntat de fer passa per prendre decisions. Sempre hi ha diversitat d’opinions davant d’un canvi. Totes les famílies tindran atenció amb el mateix horari de la resta del curs. Hi haurà més dies que els nens aniran a l’escola amb atenció gratuïta per les famílies fins que surtin de l’escola. Hi ha consens pedagògic que és una mesura bona per l’alumnat”

El conseller reconeix que “no va quedar prou clar a la roda de premsa. Prenem decisions pel bé de l’alumnat i el debat s’ha fet durant anys. Les vacances són massa llargues. És una mesura d’equitat, que fa que els estudiants tingui menys desconnexió a l’estiu i que els alumnes vulnerables tinguin més atenció a l’escola.”

González Cambray ho admet: “ho podem dir d’aquesta manera: les hores que no siguin lectives, l’escola farà de casal i ho pagarà el departament.”

Pel que fa a la sentència del 25 per cent, ha indicat que “s’adreça a tot el sistema educatiu. Hem de refermar el model d’escola catalana a través d’un desplegament normatiu amb consens polític, social i pedagògic. Tenim tota la voluntat de consensuar. No ens va gens bé que es judicialitzi un model d’èxit. El decret ha de permetre que hi siguem tots”

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00