Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

"Si el Barça vol una criptomoneda pròpia, abans ha de crear un món virtual"

Al 'Què t'hi jugues!' parlem de l'aposta del Barça per les criptomonedes amb Luis Ortiz, director d'Unlock Engagement

"Si el Barça vol una criptomoneda pròpia, abans ha de crear un món virtual"

11:11

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1646142786158/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Ahir el president del FC Barcelona Joan Laporta va anunciar al Mobile World Congreess que el club blaugrana vol crear una criptomoneda pròpia. "Hem rebutjat associar-nos amb una empresa de criptomonedes perquè volem crear la nostra pròpia criptomoneda que estigui sota el control del club. Tenim prou talent al club per fer-ho", va afirmar Laporta. Aquest matí al 'Què t'hi Jugues!' ho hem analitzat amb Luis Ortiz, director d'Unlock Engagement. "Les criptomonedes són unes monedes que funcionen a internet, dins el món cripto, on pots comprar i vendre coses que funcionen a la xarxa", ha explicat a SER Catalunya.

Sobre les paraules del president del FC Barcelona, Luis Ortiz ha dit que no sabia què volia dir Joan Laporta, ja que va ajuntar en una frase conceptes que són diferents. "Una cosa és crear una criptomoneda, que és que tu et converteixes en un banc i crees la criptomoneda, i una altra és crear un 'metaverso', que és crear una mena de món virtual. Aleshores sí que té sentit crear la criptomoneda", ha explicat Ortiz, qui fa afegit: "però tens capacitat per crear el 'metaverso'? No és només crear un espai, sinó també dotar-lo de contingut".

Finalment, Luis Ortiz ha dit al 'Què t'hi Jugues!' que per crear una criptomoneda "has d'estar segur que funcioni" perquè sinó "es converteix en un actiu especulatiu", però ha especificat que "el club ja ho sap". I acabaran les criptomonedes substituint les monedes actuals? "No ho crec. De moment no hi ha cap banc ni cap patró que sustenti per darrere una criptomoneda i apliqui una política de gestió", ha especificat, i ha sentenciat: "hi ha criptomonedes que funcionen bé i n'hi ha moltíssimes que funcionen malament".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00