Economia y negocios

Un supermercat gestionat per veïns de Barcelona

Food Coop Barcelona supera el mig miler de socis

Food Coop Barcelona, el supermercat gestionat pels socis que ha obert a la capital catalana / Emma Miguel

Barcelona

A Barcelona acaba d'obrir portes el primer supermercat cooperatiu de la ciutat. Això què vol dir? Doncs que són els seus socis els qui trien què s'hi ven i també els qui reposen prestatges o estan a les caixes. Fa només unes setmanes que ha aixecat la persiana, però ja té mig miler de socis.

Acaben d’obrir, però darrera hi ha quatre anys de feina que comencen amb el visionat del documental Food Coop, que explica l'èxit d'un supermercat cooperatiu de Nova York que va obrir fa 50 anys i ja suma 17.000 socis.

Des d'aleshores no han parat de treballar, explica la Rosa Rovira, una de les cent primeres sòcies que, com el Silvio Covolo, un altre soci, admet que no ha sigut fàcil. “Cap de nosaltres havia muntat un supermercat abans, no tenim cap expert del sector de la distribució”.

Food Coop Barcelona està al Passatge d'Aragó, 9, a l'Eixample, i té l'aspecte d'un supermercat qualsevol, però funciona diferent: el gestionen els socis dedicant-hi tres hores setmanals i només ells hi poden comprar. Això, sumat a que no tenen afany de lucre, els permet abaratir costos i pagar preus justos als productors amb els que treballen, detalla Rovira.

Els socis paguen una quota inicial de 90 euros. Són veïns de tota la ciutat, però cada vegada més, de l’Eixample. La Mireia Orra, una d’elles, admet que li queda una mica lluny de casa, però li compensa perquè abans havia d’anar a moltes botigues diferents per fer la compra que volia fer, amb productes el més sostenibles possible.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad