Sociedad

Els Mossos van atendre entre 4 i 5 dones al dia per violència de gènere durant el 2021 a les comarques de Girona

És un 2'6% més que el 2019 i un 7% més que el 2020

Una de les mobilitzacions del 8M del 2021 a Girona

Manifestación por el Día Internacional de la Mujer Trabajadora en Girona. / ACN/Aleix Freixas

Girona

L'any 2021, els Mossos d'Escuadra van haver d'atendre entre 4 i 5 dones cada dia per violència de gènere a les comarques de Girona. Concretament, es van atendre a 1.612 víctimes en tot l'any, segons dades del Departament d'Interior. És un 2'6% més que el 2019, i un 7% més que el 2020, any que vam passar en bona part confinats.

Les dades també indiquen que baixen les denúncies per violència de gènere. L'any 2021 es van tramitar 1.556 denúncies a la nostra regió policial, mentre que el 2019, van ser 1.612. També han baixat els detinguts. L'any passat es van detenir 587 persones majors d'edat i un menor d'edat, mentre que el 2019 van ser 660 detinguts majors d'edat, i també un menor d'edat.

De manera paral·lela, baixen els actes de violència registrats respecte a les xifres prepandèmiques, però, en canvi, es disparen els actes de violència on es trenca una condemna. L'any passat n'hi va haver 209, un 17% més que l'any que va esclatar la pandèmia.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad