Sociedad

150 incendis forestals en menys de tres mesos

El passat 22 de febrer un incendi va afectar 500 hectàrees del parc natural del Cap de Creus a Roses / David Borrat (EFE)

Barcelona

El 2022 va començar amb la xifra més alta d'incendis de l'última dècada en un mes de gener (43) i la tendència continua sent la mateixa. Ja n'hi ha hagut 150 i s'han cremat 452 hectàrees, segons dades del departament d'Acció Climàtica. No se'n cremaven tantes des de 2017 i la superfície és 13 vegades superior a la cremada l'any passat durant aquest mateix període.

El cap del Servei de Prevenció d'Incendis del departament d'Acció Climàtica, Xavier Castro, assegura que la pluja d'aquests dies "no és suficient, no ha resolt el problema" i avisa que "si la pluja no és abundant durant la primavera, l'estiu serà molt complicat en algunes zones".

Per tal de reduir riscos, i com es fa cada any, des d'avui i fins el 15 d'octubre no es poden fer cremes de cap tipus ni focs d'esbarjo sense autorització.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad