Sociedad

Imma Puigcorbé : "Estem tan malament que un o dos cèntims més per litre de llet ens sembla la glòria"

Aquesta vaquera i veterinària diu que les explotacions ramaderes només aguantaran si tots reben un preu just pel seu producte.

Imma Puigcorbé ensenyant una ampolla de llet pagada per sobre de preu de cost.

Imma Puigcorbé ensenyant una ampolla de llet pagada per sobre de preu de cost. / Imma Puigcorbé

Girona

A l'#AquiGirona avui hem fet un especial sobre el preu de la llet. Hem començat escoltant l'Imma Puigcorbé, veterinària i vaquera. Ens explica tota la feina que s'ha de fer en una explotació ramadera i conclou que la majoria estan "endeutades" i sobreviuen "amb la pensió dels avis, amb el que guanya la parella que treballa fora de la granja" i "sense sou" ni sense la possibilitat d'invertir. Venent des de fa temps per sota de preu de cost només la "passió" els permet sobreviure.

Amb Puigcorbé comentem la iniciativa d'alguns supermercats com Bonpreu o Lidl, que han decidit vendre llet de proximitat pagant-la al productor entre 1 i 2 cèntims per sobre del preu de cost. "Estem tan malament que 1 o 2 cèntims ens sembla la glòria", sentencia i admet que, tot i que son minoria els que poden saltar-se la gran distribució, el futur passa per aconseguir preus justos amb tots els distribuïdors.

Imma Puigcorbé, veterinària i ramadera

10:20

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000027317/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00