Baloncesto

No s'havia acabat

L'Uni Girona tomba el Perfumerías Avenida a la pròrroga en un Fontajau entregat i es jugarà l'accés a la Final a Quatre de l'Eurolliga aquest dissabte a Salamanca

Celebració de l'Uni Girona.

Celebració de l'Uni Girona. / David Subirana cedida per l'Uni Girona

Girona

Després de perdre a Salamanca el primer partit de l'eliminatòria de manera contundent, l'Spar Girona va posar en marxa una campanya per engrescar els seus aficionats de cara al segon partit de l'eliminatòria que ha acabat sent profètica. El #NoShaAcabat de les xarxes va cobrar vida ahir a la pista i en un Fontajau ple i entregat, el conjunt que prepara Alfred Julbe va aferrar-se a la màxima competició europea i va derrotar el rival més íntim per 81 a 79 al temps extra. Hi haurà tercer i definitiu partit a Salamanca (dissabte 18h).

De la mateixa manera que l'Uni que vam veure a Salamanca no semblava tenir arguments per derrotar el 'Perfu', l'arrencada de l'equip gironí ahir tampoc presagiava una victòria tan al límit. I és que als primers minuts va desplegar el millor bàsquet dels últims temps i el va acompanyar l'eficàcia. El 20-9 que hi havia poc abans d'acabar el primer quart era eloqüent.

A partir d'una gran defensa, fins i tot els triples -negats a Salamanca fins a l'últim moment- entraven. Perfumerías ho va ajustar fins a un 20-16 però altre cop la defensa i un atac molt treballat van tornar a eixamplar les distàncies (28-18) i va permetre arribar al descans amb un +8 (36-28).

Gardner, fregant la doble figura amb 10 punts i 6 rebots, contrarrestava el talent individual de Cooper (8 punts en aquest moment de partit) que, això sí, ja tenia 3 faltes personals, com Reisingerova.

Però el tercer quart va tornar a ser fatídic i de l'opció d'estripar-ho tot quan els àrbitres van pitar una antiesportiva a Maite Cazorla amb el 42-34 a l'electrònic es va passar a un 45 a 45 només explicable a partir de Cooper, que va anotar 10 punts gairebé d'una tacada i es va arribar a l'últim quart amb un apretat 50 a 47.

Perfumerías va avançar-se per primer cop a falta de 5 minuts per al final (57-58) però l'Uni ho va tornar a capgirar. Laia Palau i Gardner es van posar l'equip a l'esquena -una imprimint caràcter i l'altra desembussant l'atac- i van situar el marcador en un 66 a 62 prometedor. Una distància que semblava quasi definitiva, veient la temperatura del partit i el ritme anotador, però que es va esfumar amb una de les decisions arbitrals més polèmiques de la nit.

Els àrbitres van pitar una falta i una antiesportiva a la capitana de l'Uni en una acció sobre Sílvia Domínguez que la base de l'equip salmantí va aprofitar. Amb quatre tirs lliures consecutius -dos per cada infracció- ho va igualar. Quedava 1:54 i els últims dos minuts només hi va haver un bàsquet per banda. Perfumerías va avançar-se (66 a 68) però Reisingerova, asseguda durant molts minuts perquè ben aviat va tenir 4 faltes, va empatar amb un llançament lateral i va taponar l'últim tir de les visitants sobre la botzina.

La pròrroga va començar amb un bàsquet visitant però l'Uni va reaccionar amb cistelles de Gardner i Labuckiene (75-72) i es va arribar amb empat a 79 i tirs lliures per a Gardner quan només quedaven 17 segons per al final. La nordamericana va rubricar el seu gran partit amb dues cistelles (23 punts i 10 rebots al final) i la bomba amb la que Maite Cazorla va intentar forçar una segona pròrroga no va entrar i l'eufòria es va desfermar a la pista i a la graderia de Fontajau.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad