Aquí, amb Josep CuníAquí, amb Josep Cuní
Ocio y cultura

Miquel Iceta: "Necessitem la màxima unitat. Apel·lo al sentiment catalanista de la gent de Junts"

El ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, a l'Aquí Cuní: "Jo crec que la consulta sobre els Jocs d'Hivern no és necessària i pot esdevenir un entrebanc"

ENTREVISTA Miquel Iceta (ministre de Cultura)

ENTREVISTA Miquel Iceta (ministre de Cultura)

23:18

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1648197960_049200/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Els titulars que deixa l'entrevista a Miquel Iceta, ministre de Cultura, a l'especial Aquí Cuní des de Sitges:

  • No entenc que Junts s’hagi despenjat de l’acord, que és bo pel seu contingut i per la seva amplitud. La defensa de l’escola catalana requereix d’aquesta transversalitat. El pitjor és que algú pensi és que només poden defensar el català els independentistes, Hauríem perdut la partida.
  • Hem tingut una negociació molt important i un esforç de diàleg amb la indústria audiovisual. Algunes plataformes comencen a prendre mesures que no estan obligades per llei. I a més tenen públic. M’agrada molt quan algunes plataformes accepten aquest repte. Anem avançant, sempre amb el neguit de no prou ràpidament, però crec que estem en un moment dolç. Crec que el català va eixamplant el seu espai, amb naturalitat i amb una certa força
  • Si l’estima pel català es veu afeblida per consideracions partidistes, estem perduts
  • Necessitem la màxima unitat. Hem de seduir la gent que no parla català, la llengua necessita que s’eixampli la base. Apel·lo al sentiment catalanista de la gent de Junts i que retornin al consens per fer-lo fort
  • Després del que ha passat al nostre país, veure que ens podem posar d’acord, espero que ningú ho malmeti.
  • No tenim res contra la cultura russa, al contrari, la necessitem. Hem de fer possible tres coses: deixar clar que el que ha fet Putin mereix la nostra condemna, mostrar la nostra solidaritat amb Ucraïna i dir als russos que no comparteixen la política del seu govern que estem al seu costat. Si un creador s’ha distingit pel seu suport a Putin se li ha de dir ‘amb tu no comptem’. Però no pot ser mai un sentiment anti-rus. En tot cas, anti-Putin.
  • Estem en una setmana feliç, per nosaltres, el bo cultural és una mesura claríssima. Volem que els joves tinguin més accés a la cultura i que els sectors culturals es puguin rescabalar. És una manera d’intentar que tothom sàpiga que la cultura és un dret. Abans de l’estiu estarem en condicions de posar-lo en marxa i que la gent pugui començar a gastar. També en reggaeton. Estic en contra del dirigisme cultural. Per nosaltres és important que la gent pugui fer un consum cultural com més ampli, millor.
  • Hem de presentar una candidatura als Jocs d’hivern molt solvents, hem d’exhibir una gran cohesió institucional i demostrar que ho volem de veritat. Jo vaig veure un ambient favorable a la nostra candidatura. Els altres candidats ja ho han organitzat en altres ocasions. Nosaltres aportem novetat. I en un lloc de frontera, amb el nom Barcelona com un dels atractius. Tenim moltes coses a favor, alguns trumfos a la mà, però cal professionalitat i unitat institucional.
  • Jo crec que la consulta no és necessària. El que hem de fer és escoltar el territori. Al Pirineu hi ha moltes ganes d’això, vibra a favor dels Jocs. Què es va fer una consulta pels Jocs de Barcelona? No és necessari i pot esdevenir un entrebanc. La política està per prendre decisions i interpretar bé els desitjos ciutadans. La consulta és totalment sobrera

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad