Sociedad

Esplugues provarà la distribució d'última milla amb un vehicle autònom

El projecte Logismile de la Universitat Politècnica de Catalunya i l'Àrea Metropolitana de Barcelona té com a objectiu fer més sostenible el repartiment de mercaderies, responsable del 20% del trànsit

Vehicle Autònom Esplugues

Barcelona

Esplugues de Llobregat provarà al juny un vehicle autònom per repartir mercaderies. És el primer vehicle català d'aquestes característiques. L'ha dissenyat la Universitat Politècnica de Catalunya amb el suport de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i està preparat per circular entre cotxes i vianants.

Té unes mides de 170 cm x 110 com x 100 cm, sis rodes, una porta lateral i carrega fins a cent quilos, uns vint paquets petits. Està dotat de tota mena de sensors que permeten que esquivi vianants, bicicletes i altres obstacles urbans.

Circula indistintament per les voreres i per la calçada, a una velocitat d'entre 5 i 20 kilòmetres per hora.

A Esplugues de Llobregat es provarà la primera setmana de juny, però tal com explica el professor de l'Institut de Robòtica i Informàtica Industrial de la UPC, Alberto Sanfeliu, per normalitzar el seu us encara caldrà esperar "perquè els vehicles autònoms encara no estan autoritzats per circular".

Xavier Jubierre amb el vehicle autònom

Aquest és el primer prototip del projecte Logismile, que té com a objectiu fer més sostenible i eficient la distribució urbana de mercaderies, que actualment representa el 20 % del trànsit i el 30 % de l'ocupació dels carrers.

El projecte compta amb un pressupost d'1.356.610 €, el lidera el Carnet-CIT UPC Technology Center i hi participen l'Àrea Metropolitana de Barcelona, NFF-TU Braunsch, Capgemini Engineering, DKV Debrecen, City of Hamburg - ITS Hamburg, Last Mile Autonomous Delivery, Otostolik, PTV Group, DGT, Tom Tom i l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad