Música

Auxili torna del 'Guaret' amb el seu nou disc

El grup ontinyentí ha publicat el seu disc més sentimental, sense perdre la seua essència

Esteve Tortosa, cantant d'Auxili, ens parla sobre el nou disc, Guaret

Esteve Tortosa, cantant d'Auxili, ens parla sobre el nou disc, Guaret

08:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1648715838417/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ontinyent

Auxili és, sense cap dubte, un dels millor grups, o almenys de més èxit, de la història recent d’Ontinyent i La Vall d’Albaida. La banda, formada per joves ontinyentins, amics tots ells des de fa molts anys, han tocat als principals festivals nacionals durant molts anys i ara, després del paró que ells mateix van decidir, allargat per la pandèmia de la covid-19, han tornat amb nou disc i nova gira.

Precisament ahir era un dia marcat pel propi grup al calendari, ja que ahir 30 de març es llançava el seu quart disc, Guaret, una paraula escollida a consciència, segons ens contava a Ràdio Ontinyent el cantant Esteve Tortosa, ja que a banda de ser una paraula molt valenciana, és la tècnica per la qual la terra es deixa sense sembrar o cultivar durant un o més cicles vegetatius, amb el propòsit de recuperar i emmagatzemar matèria orgànica i la humitat de la terra, i això és el que han fet els ‘Auxili’, esperar un per traure aquest disc i tornar amb força al panorama musical.

A banda del disc, els Auxili ja tenen també moltes dates al calendari, a pesar que per a ells els falta una que seria molt important, com ens va confessar Esteve esperen poder tocar a casa, a Ontinyent, ja que l’anterior disc ja no van poder incloure la seua ciutat natal a la gira, "ens encantaria poder actuar al nostre poble, esperem que puga ser". La gira dels Auxili començarà aquest mateix dissabte a Barcelona, i recorrerà les principals ciutats, sales i festivals nacionals.

El disc dels ontinyentins ja està disponible i Esteve ens explicava que "és un disc marcat per la situació que hem viscut, ja que a molts ens va agafar el confinament a València, lluny de les nostres families". Després d'un tercer disc, 'Dolç atac', amb marcades referències polítiques, amb Guaret "hem tret la nostra part més sentimental de dins del 'cora'", però avisa que "també hi ha cançons a les que peguem canya política".

Podeu escoltar l'entrevista completa a Esteve Tortosa fent clic sobre la foto que encapçala aquesta noticia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00