Salud y bienestar

Salut incentivarà econòmicament el residents de Medicina Familiar i d'Infermeria en Salut Mental que triïn Catalunya

El departament de Salut destinarà aquest any prop de tres milions d'euros en la promoció d'aquestes dues especialitats, on falten professionals

Metges Interns Residents (MIR) durant una protesta a Barcelona per reclamar millores laborals

Barcelona

Els incentius variaran en funció de la ubicació dels centres on s'incorporin. Si són a l'Àrea Metropolitana, els residents rebran 5.000 euros a l'any; a la resta de Barcelona, 7.000 i a la resta de Catalunya, 9.000 euros anuals. Un dels objectius de la mesura és garantir l'equitat territorial. La Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFIC) celebra la iniciativa.

"És important que tothom entengui que hi ha dificultats per cobrir places rurals que estan allunyades del centre del país, i que la Medicina de Família és l'especialitat més important per al sistema sanitari i per a la salut dels ciutadans, perquè acabem resolent més del 90% dels problemes de salut de les persones", diu Antoni Sisó, president de la Societat.

Els incentius busquen també enfortir l’atenció primària i comunitària i la salut mental, tots dos eixos prioritaris d’aquesta legislatura, i alhora atraure i retenir talent.

El sindicat Metges de Catalunya celebra la millora retributiva dels Metges de Família, però reclama un increment salarial per als residents de totes especialitats perquè els MIR deixin de ser mileuristes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00