Sociedad

Un patinet per cada tres bicicletes

En dos anys l'ús del patinet ha crescut un 123% als carrils bici de l'àrea de Barcelona

Patinet elèctric / Cadena Ser

Barcelona

Pels carrils bici que uneixen Barcelona amb altres municipis ja hi circulen gairebé tants patinets com bicicletes. I a la resta de carrils bici metropolitans, un de cada tres desplaçaments ja es fan amb aquest vehicle, quan fa només dos anys representaven el 22%.

Segons un recompte de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB) fet en dies feiners, l'ús del patinet als carrils bici metropolitans ha crescut un 123% en només dos anys; i el de la bicicleta, un 34%.

Els desplaçaments en bicicleta continuen sent superiors, per cada tres bicicletes, hi ha un patinet, però si ens fixem només en aquells interurbans, els que es fan entre Barcelona i un altre municipi, els patinets pràcticament igualen les bicis amb només una dècima de diferència, ja representen un 0,8% del total d'aquests desplaçaments. Quatre vegades més que el 2019. Les bicis, per contra, s’han mantingut estables i continuen representant un 0,9% del total de desplaçaments.

Segons la cap de planificació de mobilitat sostenible de l'AMB, Maite Pérez, aquestes xifres reforcen la necessitat de continuar ampliant la xarxa pedalable metropolitana Bicivia, que ja compta amb més de 500 km.

Les dades d'aquest informe també constaten que a nivell metropolità els homes són majoria tant en l'ús de la bicicleta com del patinet, representen el 66 i el 70% per cent respectivament. I si ens fixem només en la xarxa de Bicivia, la diferència encara és més gran, ells representen el 82% del total d'usuaris.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad