Sociedad

La Pobla del Duc continua instal·lant contadors d’aigua d’última generació

Compta amb una subvenció del Pla Reacciona 2021 i consta d'un total de 46.044 euros

La Pobla del Duc / Jose A. Bernat Bacete Getty Images

Ontinyent

L'ajuntament de La Pobla del Duc continua instal·lant comptadors d'aigua d'última generació, gràcies a una de les línies de subvencions “Reacciona 2021” de l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València. Aquesta inversió dedicada a la millora del cicle integral de l'aigua, compta amb un pressupost d'execució material de l'obra de 46.044 '96€ per a optimitzar el servei i minimitzar les fugides d'aigua.

L'actuació pretén millorar el servei de monitoratge del consum d'aigua de les persones abonades i, d'aquesta manera, afegir transparència en la facturació del servei. A més, aquesta automatització preveu una reducció dels costos en els processos de lectura i facturació, així com conéixer mitjançant el monitoratge, de manera general, el consum d'aigua de cada abonat/a. Aquests comptadors d'última generació són capaces, no sols de monitorar les possibles avaries, també posen a disposició la informació per a la seua anàlisi i implementació d'un mòdul per a la gestió de la facturació

Aquests mòduls registren el pas d'aigua i transmeten de manera periòdica la informació als servidors. Això permet una lectura dels comptadors sense la necessitat d'accedir a l'habitatge, detectar situacions anòmales, avançar en un ús més sostenible i racional de l'aigua i realitzar una lectura més fiable i més ràpida, a més de permetre l'accés a les dades de consum d'un domicili en temps real.

“Complim la nostra tasca de millora contínua del servei de proveïment d'aigua potable de la localitat”, explicava l'alcalde de la localitat, Vicent Gomar. “Un treball que es realitza diàriament per a millorar els serveis que des de l'ajuntament es presten a la ciutadania, apostant per la modernització d'infraestructures i amb sistemes que permeten l'estalvi energètic i millora real de la gestió”, conclou.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00