Aquí, amb Josep CuníAquí, amb Josep Cuní
Economia y negocios

Raquel Sánchez: "Colau es va avançar fent una proposta de rebaixa de la T-usual que va més enllà de les seves possibilitats"

Segons la ministra de Transports, “no es pot dubtar que el govern ha actuat d’una manera molt ràpida i molt eficaç en el tema de les benzineres”

ENTREVISTA Raquel Sánchez (ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana)

ENTREVISTA Raquel Sánchez (ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana)

34:10

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1649143894_103215/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Per l’Aquí Cuní ha passat la ministra de Transports, Raquel Sánchez, qui ha estat crítica amb la proposta d’Ada Colau de rebaixar un 50 % la targeta T-usual: “L’alcaldessa es va avançar fent una proposta que anava més enllà de les seves possibilitats sense encomanar-se a ningú. La senyora Colau ha de clarificar la seva proposta, però qualsevol iniciativa s’ha de traslladar abans a les administracions a qui està demanant ajut. Ha de fixar quina és la petició. I traslladar-la a l’Autoritat del Transport Metropolità i la Generalitat, especialment. Hauria estat més correcte que abans de llançar la iniciativa l’hagués traslladat al ministeri”

Pel que fa a l’anunci d’algunes estacions de servei “low cost” de portar el Govern als tribunals, Sánchez explica que “el 80 % de les peticions de bestreta es faran demà i demà passat. No es pot dubtar que el govern ha actuat d’una manera molt ràpida i molt eficaç. En els pròxims dies les benzineres veuran les bestretes. Sabem que són moments complicats i hem demanat un esforç a tothom, que posin de la seva part per sortir d’aquesta situació.

Ada Colau s’implica personalment en la presentació d’esmenes a la llei d’habitatge que es presenten al Congrés. La ministra explica que “la voluntat és que la llei aplegui els màxims consensos possibles, però també és veritat que tenim uns límits. És una bona llei, però tenim la voluntat d’incorporar millores, Donarem resposta a totes les esmenes. Benvingudes siguin” Colau ha advertit que és una línia vermella. Sánchez remarca que la llei “s’ha presentat al govern de coalició. En uns moments com aquests, sentir això de línies vermelles imposa unes rigideses que no són convenients. Ens limiten i jo no vull tenir límits en aquesta llei”

Raquel Sánchez ha parlat del finançament del manteniment de les autovies, però no ha aclarit quan es prendrà la decisió sobre el mètode: “Serà en el moment oportú, en un context propici, quan pugui haver-hi consensos amb els sectors implicats i amb el conjunt de la ciutadania. Hem de tenir present el context en què ens trobem.”

La ministra rebutja la teoria que la crisi del transport sigui responsable d’un punt en la pujada de l’IPC, com apuntava en aquest programa l’economista Gonzalo Bernardos: “La inflació ja tenia una tendència a l’alça abans de la guerra d’Ucraïna. Es deu a la pujada dels preus de l’energia i de l’alimentació. No és un problema només d’Espanya, és de totes les economies avançades. El pla de resposta a la crisi de la guerra és un bon pla que ens ha de permetre controlar aquesta inflació”

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00