Aquí, amb Josep Cuní
Política

Ada Colau: "Si no els agrada la meva proposta de rebaixa de la T-usual, que en facin una altra"

L’alcaldessa de Barcelona, a l’Aquí Cuní, remarca que “no pot ser que el transport públic sigui el gran oblidat del paquet de mesures d’emergència”

Barcelona

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, surt al pas de les crítiques que ha rebut per plantejar una rebaixa del 50 % de la targeta T-Usual: "Si no els agrada la meva proposta de rebaixa de la T-usual, que en facin una altra. Si dius que el transport públic és més important que mai, cal ajudar la gent perquè el faci servir. No pot ser que el transport públic sigui el gran oblidat del paquet de mesures d’emergència"

La llei de l'habitatge

Primer va ser Colau i ara és Unidas Podemos qui esmena la seva pròpia llei d'habitatge, tot i que va sortir del ministeri de Ione Belarra i va ser aprovada pel Consell de Ministres. Reclamen que el text obligui els grans propietaris a destinar el 30% dels pisos a lloguer social. Dimarts la ministra Raquel Sànchez criticava en aquest programa que Colau esmenés la llei.

Al respecte, Colau diu la seva: "No estic desestabilitzant res ni crec que el govern estigui en perill. Estic defensant l’acord del govern de coalició que tenia com un dels compromisos prioritaris regular els lloguers per evitar pujades abusives. Raquel Sánchez, quan era alcaldessa de Gavà, es va sumar a la llei catalana. Ella pot entendre perfectament que la meva obligació és defensar Barcelona i protegir els més vulnerables. Estem partint del consens, incorporant esmenes. Vull pensar que totes volem el mateix. Que la llei estatal no parteixi de zero i reculli la norma catalana que estava funcionant."

El túnel de Glòries

La ciutat compleix avui quatre dies de cues al nou túnel de les Glòries. L'alcaldessa defensa que "és una solució per als 30.000 veïns que viuen a Glòries. Estan vivint un renaixement. Ara a Glòries es pot parlar amb tranquil·litat i gairebé escoltar el silenci. És un canvi de model que estem fent a tota la ciutat perquè és un mandat. L’Informe de l’ONU diu a tots els governs que fan tarda i cal actuar per canviar la mobilitat. Estem treballant per trobar la millor manera d’arribar a Barcelona, però això depèn del transport públic i d’altres administracions, però Barcelona no es pot aturar. Les retencions s’estan produint a les hores punta, la resta del dia funciona molt bé. Ara els autobusos que venen del Maresme entren molt més ràpid a la ciutat. Abans entraven 40.000 vehicles, ara són 35.000. Això es va reajustant. És cert que tenim un dèficit d’infraestructures i som els primers que el reclamem. La Generalitat ha estat paralitzada durant anys i només ha parlat del procés. I l’Estat va tard en Rodalies. Però no es pot dir a Barcelona que es quedi quieta a l’espera que els altres facin la seva feina. Hem d’apretar l’Estat perquè compleixi amb els seus compromisos de Rodalies, que estan redactats però sense fer. No hem de desesperar, hem d’exigir que tothom compleixi. És un tema de primer ordre"

La Copa Amèrica

Preguntada pel dèficit patit per les últimes ciutats que van organitzar la Copa Amèrica (Auckland a Nova Zelanda i València), Colau es mostra confiada: "Un esdeveniment com aquest es pot fer de maneres molt diferents. A Barcelona les infraestructures estan fetes, no hi haurà obres faraòniques. Clarament, compensarà el benefici que tindrà per la ciutat. No ens endeutarem i es farà una inversió màxima de 10 milions d’euros"

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad