Sociedad

La nova planta de residus de Milà recupera el 90% de la fracció d'envasos lleugers

La finalització del projecte de millora de la planta ha suposat la inversió de més de 20 milions d’euros

Maó

L'Àrea de Gestió de Residus de Milà compta ja amb la nova planta de tractament mecànic-biològic per a la gestió i la valorització de residus. La finalització del projecte de millora de la planta, que ha suposat la inversió de més de 20 milions d’euros, permetrà optimitzar el tractament específic de la matèria orgànica i perfeccionar la separació dels diferents materials presents a les cinc fraccions de residus, per al seu reciclatge posterior, de manera que es minimitzin les quantitats de rebuig que es destinin a l’abocador.

Concretament, permet el processament de 50.000 tones anuals de fracció resta, 35 tones per hora, de les quals s’aconsegueix recuperar més del 70% del material per al seu reciclatge o valorització. Quant a la fracció d’envasos lleugers, la planta processa més de 4.000 tones anuals, i aconsegueix recuperar el 90% d'aquest residu per al seu posterior reciclatge. El disseny de la instal·lació preveu, per tant, uns rendiments que redueixin al 30% el rebuig destinat a l’abocador en el cas de tractar fracció resta (residus mesclats), i al 10% en el cas de tractar envasos lleugers.

Tot i les dades previstes, durant el primer any de funcionament s’ha aconseguit millorar el rendiment respecte els paràmetres de disseny, de forma que només ha anat a l'abocador aproximadament un 26% del residu que ha entrat a planta, en comptes del 30% inicialment calculat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00