Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

"Més del 70% de lesions musculars es podrien prevenir"

Al 'Què t'hi Jugues!' parlem amb Gerard Frau, entrenador personal de força especialitzat en tècniques d'activació neuromusculars

"Més del 70% de lesions musculars es podrien prevenir"

14:23

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1650977529073/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Aquesta temporada el FC Barcelona ha tingut 36 lesions, repartides en 15 jugadors diferents, i 17 d'aquestes han estat després de l'arribada de Xavi Hernández a la banqueta blaugrana. Gerard Frau, fisioterapeuta i especialista en tècniques d'activació musculars, ha explicat al 'Què t'hi Jugues!' quina podria ser la solució per reduir aquestes xifres de lesions: "Aquestes tècniques s'han desenvolupat als Estats Units a principis de segle, i consisteixen en una sèrie de tests musculars de força en els quals es pot detectar si el sistema nerviós genera connectivitat en la musculatura o no. Si no la genera, aquella musculatura no es pot contraure bé".

Gerard Grau ha explicat que li fa mal veure aquestes xifres perquè "amb aquest sistema veig que es podria millorar molt i es podria reduir el nombre de lesions. Més del 70% de lesions musculars es podrien prevenir amb la utilització d'aquesta tècnica, i crec que em quedo curt".

A la pregunta de per què hi ha més lesions ara que fa uns anys, Gerard Frau en té clara la resposta: "El problema està en les feines de gimnàs. Anar al gimnàs és dolent, són nius de creacions de lesions, bàsicament per desconeixement, falta de formació dels professionals, el mal disseny de les màquines... Si es fa bé no hi ha cap problema, però gairebé ningú treballa de la manera correcta".

Segons Frau, la clau està en el sistema nerviós: "El cos humà té 640 músculs i el cervell mana quin es contraurà. Si no existeix aquesta connectivitat, aquell múscul no sap quan s'ha de contraure". A més, també ha explicat que aquest problema és el que degenera en lesions: "Quan un jugador es trenca un isquio, el sistema nerviós desconnecta automàticament gran part de la musculatura que està al voltant del punt de lesió com a mesura de protecció. Perquè aquesta connexió es torni a generar s'ha de treballar específicament amb aquestes tècniques. En el cas d'Ansu Fati, arran de la lesió del menisc, segurament tota aquella musculatura es va desactivar i a l'hora de fer un esprint a San Mamés, es va tornar a trencar. Per què? Perquè segurament l'isquio estava treballant al 500% perquè la musculatura del voltant estava inhibida. Aquest és el motiu del 80% de les lesions musculars".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00