Sociedad

Robots que fan castells

L'escola FEDAC Sant Narcís de Girona acull la Robocat aquest cap de setmana

Ismael Moraleda, Pol i Maria, entrenador i participants del Robocat

Ismael Moraleda, Pol i Maria, entrenador i participants del Robocat / Berta Artigas Fontàs

Girona

El Robocat és el Campionat de Robòtica de Catalunya, que enguany arriba a la sisena edició. La fase territorial de la competició -que determinarà quins equips van a la final- tindrà lloc a l'Escola FEDAC Sant Narcís de Girona aquest diumenge.

Una competició on els participants, en equips i dividits en categories segons la seva edat, han de construir un robot amb un objectiu. Enguany, el repte és que el robot construeixi una pilona de cubs, com si fos un castells.

"El més interessant és saber quin és el repte, i pensar com ho farem perquè el robot ho aconsegueixi. I a partir d'aquí prova-error" diu l'Ismael Moraleda, el cap d'estudis d'educació infantil i primària de l'Escola FEDAC Sant Narcís i també entrenador dels equips del centre que hi participen. Afegeix que el seu rol com a entrenador és només el "d'acompanyar" i de "donar eines", i subratlla, que encara que el dia de la competició és un dia molt esperat, "la part més potent de la competició és la part que no es veu: l'anàlisi i la discussió".

A l'#AquíGirona també hem parlat amb en Pol i la Maria, alumnes de 6è d'ESO, que diumenge posaran a prova la feina que han fet en els últims mesos. Reconeixen que "hi ha molts nervis" i que "han discutit molt, perquè dins del mateix grup hi havia diferents maneres de fer-ho". A última hora, afegeixen, han decidit canviar la seva estratègia i "esperen que funcioni".

Recupera tota la conversa, aquí:

FEDAC Girona acull la final de la Robocat

12:31

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000028028/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad