Sociedad

La flota pesquera de Palamós, a estudi

L'ICATMAR enquesta armadors i mariners d'aquest port del Baix Empordà per tenir dades reals sobre sou i condicions de treball

ICATMAR

Girona

El primer estudi socioeconòmic que va fer l'ICATMAR va ser al port de Vilanova i la Geltrú i després de Palamós vindrà la Ràpita.

L'objectiu, explica en una entrevista a l'#AquíGirona el director d'aquest organisme a cavall entre l'administració i el sector científic, Jordi Rodón, és "tenir dades reals" per poder adoptar mesures adients per enfortir un sector que s'aprima cada any i que cada vegada es guanya pitjor la vida.

El treball de camp a Palamós comença dilluns vinent. S'enquesta armadors i mariners sobre aspectes relacionats amb el sou (quantitats i nivell de dependència famliar d'aquell sou) o ambient de treball, entre d'altres.

La 'fotografia' que va sortir del port de Vilanova mostra que el treballador tipus és un home de 45 anys amb entre 20 i 30 anys d'experiència (varia segons si és arrossegament o encerclament), que treballa una mitjana d'11 hores al dia (que pot arribar a 13 o 14) i amb sous bruts que no arriben a 17.000 euros.

Les xifres també van revelar que les embarcacions d'arrossegament tenen un deute mitjà de 200.000 euros (les barques ronden el mig milió d'euros) mentre que, entre les d'encerclament, és la meitat.

Escolta l'entrevista sencera aquí.

Jordi Rodon, responsable de l'ICATMAR

09:01

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000028037/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad