Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

L'André Onana Foundation reprèn la campanya per ajudar més de 500 nens al Camerun

El projecte es durà a terme en col·laboració amb l'ONG espanyola 'Cirujanos en Acción'

El futbolista André Onana amb personal sanitari a Yaoundé / André Onana Foundation

Després de dos anys d'interrupció s'ha pogut tornar a posar en marxa al Camerun la campanya de cirurgia impulsada per la André Onana Foundation. Aquest projecte, que compta amb la participació de l'ONG espanyola 'Cirujanos en Acción' consistirà a operar més de 500 nens camerunesos durant els pròxims 13 dies a Yaoundé, la capital del país africà.

El futbolista camerunès de l'AFC Ajax i promotor del projecte, André Onana, va lloar els esforços de la comitiva mèdica després de visitar els centres sanitaris on es duen a terme les intervencions. "Aquesta missió implicarà un abans i un després per la vida de tots els nens intervinguts", va dir Onana, a més d'afegir: "Vull agrair a totes les persones que han fet això possible".

El futbolista André Onana amb personal sanitari a Yaoundé

El futbolista André Onana amb personal sanitari a Yaoundé / André Onana Foundation

La comitiva enviada per 'Cirujanos en Acción' compta amb 10 membres entre cirurgians, anestesistes i personal d'infermeria i treballa de forma conjunta amb el personal sanitari de Yaoundé. El seu objectiu és donar cobertura a infants, i sobretot als que més ho necessitin, a l'hora de tractar patologies com hèrnies abdominals, circumcisions, cremades o tumors externs entre d'altres. El doctor José Miguel Morán Penco, membre de l'ONG, subratlla la necessitat de recuperar el projecte després de l'aturada per culpa de la pandèmia. "Pretenem arribar a països amb elevada densitat de població infantil", remarca el cirurgià.

Els promotors han manifestat la seva intenció de continuar la campanya els anys vinents. Aquest projecte també ha comptat amb el suport del 'Grupo Quiron Salud', de la 'Diputacion de Badajoz' i del 'Centre de médecine du sport' camerunès.

Santi Ovalle

Santi Ovalle

Redactor de la sección de deportes que sigue la información del Futbol Club Barcelona en la Cadena SER....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00