Baloncesto

L'Uni Girona acaricia la proesa però paga car el partit de Fontajau

L'equip gironí queda fora de la final de la lliga però acaba el curs amb un partit de nivell (66-73)

Miguel Angel Polo

Girona

Deia Laia Palau que havien de sortir a guanyar de 20 per veure si ho podien fer de 13, que no havien de ser suïcides però sí un punt arriscades i aquestes paraules quasi s'han convertit en una profecia.

L'Uni Girona no jugarà la final de la lliga però ho podria haver fet perfectament si a Fontajau no hagués carregat tan fort (-12) o si avui hagués tingut un punt més d'encert als moments decisius.

Fins a dues vegades ha tingut el +10 al marcador i pilota però una falta en atac a Reisingerova i un error de llançament ens han impedit veure què hagués passat a la Fonteta si l'equip que dirigeix Alfred Julbe hagués aconseguit igualar l'eliminatòria amb temps per davant per jugar-se.

València ha reaccionat a temps, amb els únics triples de tot el partit d'Ouviña i Allen i, tot i que l'Uni ha entrat als últims 40" amb un +9 que tornava a ser esperançador, al davant hi havia un equip sòlid que ha estat superior al global dels 80 minuts.

L'equip gironí, això sí, ha fet un partit molt seriós per acabar la temporada. Tot i que s'ha vist molt enrere de bon començament (21-14), no s'ha rendit en cap moment. Un triple de Gardner ha permès acabar el primer quart a 4 punts (16 en el global de l'eliminatòria) i també ha reaccionat al segon període quan les taronja se n'han anat de 8.

A partir de la defensa i de l'encert de Gardner, l'Spar ha tingut el rival relativament a prop i ha donat el primer senyal que la gesta era possible quan, amb un triple de Mendy, ha arribat al descans per davant de marcador per primer cop (34-36).

L'inici del segon quart ha suposat un cop d'ur quan València ha obtingut la renda màxima, 8 punts, després del primer bàsquet de Queralt Casas (28-20 a 7:34).

Drammeh ha apretat el marcador, l'equip ha seguit treballant per evitar que València tornés a fer una estrebada i un parcial de 0-7 en poc més d'un minut amb Burke i Mendy com a protagonistes ha permès arribar al descans per primer cop per davant (34-36).

El tercer quart, fatídic en molts partits per a l'Uni aquesta temporada, ha estat el que ha fet creure que la remuntada era possible. A partir d'una bona defensa, l'equip gironí ha anat apagant les llums a València i, tot i que també ha fallat molt a cistella contrària, ha arribat a tenir un +8 (41-49) després d'un triple de Burke.

Les locals han reaccionat i ho ha apretat fins al 50-54 i, amb aquesta embranzida s'han posat a només 1 punt (53-54) a l'inici de l'últim acte.

L'Uni -molt concentrat en tot moment- ha posat la por al cos a l'afició valenciana amb un parcial de 0-9 que ha donat, per primer cop 10 punts de marge (53-63); a només 2 de la gesta.

Una situació que s'ha tornat a donar amb el 56-66. Però és aquí on la qualitat d'Ouviña i Allen han aflorat amb dos triples que han fet perillar, fins i tot, la victòria visitant.

Al final, València ha obtingut el passi a la final i Girona una victòria per 66-73 que li permet acabar amb millors sensacions que les que hi havia diumenge a Fontajau.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad