Sociedad

Les pèrgoles fotovoltàiques als aparcaments de Menorca generaran 1 MW d'electricitat de fonts renovables

Es deixaran de llençar a l'atmosfera 998 tones de gasos d'efecte hivernacle

És un dels aparcaments on s'han instal·lat plaques fotovoltàiques per tenir energia renovable. / CIME

Maó

La instal·lació de plaques fotovoltaiques a deu aparcaments de l’Illa permetran disposar de més d’1 MW de potència d’electricitat renovable. Juntament amb les pèrgoles que s’instal·len enguany a l’aparcament de l’Hospital Mateu Orfila, les de l’Aeroport de Menorca i les del Port de Ciutadella, superen els 2,5 MW de potència instal·lada.

Així, Menorca avança també en el compliment de la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica de les Illes Balears, que estableix que s’han de cobrir amb energia fotovoltaica els aparcaments de més de 1.000 m2 abans de l’any 2025.

En aquests moments hi ha cinc actuacions en execució. Són les de l’aparcament dels instituts d’Alaior, l’aparcament de sortida cap a la carretera de Sant Tomàs a Es Migjorn i les de l’estacionament del camp de futbol de Sant Lluís, En les pròximes setmanes està previst també que s’iniciïn els treballs a l’aparcament situat vora l’escola Ruiz i Pablo i el camp de futbol des Castell. Finalment, l’obra següent que es preveu iniciar és la de l’aparcament situat al costat del Col·legi Sa Garriga de Sant Lluís.

En finalitzar aquestes 5 instal·lacions es comptarà amb una superfície fotovoltaica total de gairebé 3000 m2 i 609 kiloWats pic de potència instal·lada. S’estima que en posar-se en funcionament aquestes 5 primeres instal·lacions evitaran l’emissió anual de 998 Tones de gasos d’efecte hivernacle a l’atmosfera.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad