Sociedad

El 70% de la posidònia retirada torna a les platges a final de temporada

El 15 de maig comença la campanya de retirada de posidònia

Cadena SER

Maó

Un 70% de la posidònia que es retira de les platges de Menorca durant l’inici de la temporada turística, es recupera una vegada finalitzat l’estiu, destinant-se a la preservació del sistema dunar o tornant a la mar per evitar que els temporals d’hivern deixin les platges sense arena.

FCC, l’empresa concessionària del servei de neteja de les costes de l’illa cada vegada té més cura de l’ús que se’n fa de la posidònia retirada. A més, s’evita fer el cribratge després de dies de pluja o quan la humitat és elevada, a fi de que l’arena és vegi afectada al mínim.

Fernández destaca el sistema mancomunat que es posa en pràctica a Menorca és modèlic ja que permet treballar amb el mateix criteri a totes les platges. En els darrers anys, a més, s’han anat fent proves per tapar, amb la posidònia retirada, zones descarnades pels embats de la mar. Els nous sistemes de retirada són cada vegada més efectius, amb maquinària més especialitzada i prioritzant la retirada manual.

S’ha de remarcar que el 30% restant de la posidònia retirada no acaba als abocadors, sinó que es reparteix entre pagesos i ramaders, per donar-li un ús agrícola.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad