Salud y bienestar

La majoria encomana al Govern a dotar de recursos al servei de salut mental

És una proposta d'acord que han entrat a tràmit per fer front a aquesta problemàtica, tal com adverteix l'OMS

La majoria va entrar la setmana passada aquesta proposta d'acord / Demòcrates Andorra

Andorra la Vella

És una proposta d'acord que han entrat a tràmit els tres grups que donen suport a la majoria per a la millora de la salut mental, una afectació que està en fase de creixement, que afecta persones de totes les edats i que l'OMS adverteix que seran la principal causa de discapacitat a partir del 2030. Per prevenir-la, proposen una sèrie d'accions entre les quals; aquesta encomana perquè abans que acabi l'any, l'executiu tingui en compte les demandes del servei de salut mental i el doti dels recursos necessaris, tant econòmics com humans, per fer front als increments dels casos i dels pacients que necessiten atenció professional. També els donen fins a final d'any per tenir dimensionats els espais destinats a l’àrea d’hospitalització de Salut mental i al Centre de dia.

També proposa encomanar al Govern que, en un termini de dos mesos, revisi els convenis amb els centres terapèutics i educatius per a menors d’edat obligats i que reforci el Programa de Seguiment Individualitzat, així com que reforci les campanyes de prevenció, sensibilització i conscienciació sobre salut mental i addiccions.

Des dels grups de la majoria recorden que la primavera del 2021 es va impulsar el Programa d'atenció psicològica Covid-19 i al febrer d’enguany es va presentar el Pla Integral de Salut Mental d’Andorra (PISMA), amb accions a desenvolupar els propers anys. Finalment, el Ministeri de Salut encara ultima els actes que en matèria de salut mental formaran part de la cartera de serveis.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00