Actualidad

Duró nega que tots els propietaris vulguin especular amb la construcció

El president de l'Associació de Propietaris de Terres manifesta que l'activitat no pot continuar a aquest ritme

El president de l'Associació de propietaris de terres andorranes, Josep Duró (e), i el tresorer, Jordi Cerqueda (d) durant la roda de premsa d'aquest dimarts. / Marisol Fuentes Pérez

Andorra la Vella

El president de l'Associació de Propietaris de Terres Andorranes, Josep Duró, recorda que aquesta entitat inclou el 75% dels propietaris de terreny del país i, malgrat que la construcció estigui disparada en part precisament perquè alguns d'ells la veuen com una gran oportunitat per fer negoci, assegura que n'hi ha molts altres que no hi participen, sinó tot el contrari, perquè són propietaris de terrenys agrícoles, per exemple, que volen mantenir el medi natural, tal com està.

Diu Duró que la construcció no pot seguir a aquest ritme, bàsicament perquè hi ha poc terreny al país i precisament un dels grans reclams turístic és la natura, per tant, si creixen les obres, n'hi haurà menys per gaudir-la.

Quan a les raons del pe rquè s'ha disparat aquest sector, ho atribueix a la inversió estrangera que busca rendiments econòmics elevats. Des d'aquest punt de vista, associa els preus elevats del lloguer i la compra a aquestes promocions, ja que els costa molts diners aixecar-les, i, per tant, mai les destinaran a preus reduïts o accessibles per la gent resident.

Malgrat aquesta reflexió, afirma que gràcies a la construcció, l'economia andorrana no es va ensorrar durant la pandèmia, perquè va aportar uns beneficis molt importants quan la resta de sectors van caure.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00