Sociedad

El Col·legi d'Advocats no ha notat una millora en la Justícia

El col·lectiu creu que el pla de xoc encara trigarà temps a donar els seus fruits

Els membres del Col·legi d'Advocats. / Albert Sanjuan

Andorra la Vella

El pla de xoc per intentar solucionar el col·lapse que viu la Justícia, tot just es començarà a aplicar amb les dotacions pressupostàries aprovades ara fa uns dies. El vicedegà, Xavier Sopena, té clar que els efectes no seran immediats, tenint en compte que implica un increment d'efectius i, per això, cal que es facin els concursos.

Durant la pandèmia es van fer reunions amb el Consell Superior de la Justícia per conèixer els processos oberts i quin retard acumulaven. Fa temps que no s'ha fet una actualització, però segons Sopena no hi ha hagut avenços, però tampoc retrocessos.

D'altra banda, els advocats s'han mostrat satisfets amb la nova Llei de l'advocacia, aprovada aquest passat dilluns, perquè els grups parlamentaris han introduït les millores que havien proposat.

La degana, Sònia Baixench, ha celebrat que s'hagi deixat clar que l'elaboració dels informes jurídics ha de ser exclusivament dels advocats i, d'aquesta manera eliminar l'intrusisme que havien denunciat. Així mateix, es flexibilitzen els requisits per modificar els estatuts.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00