Política

Liberals aposta per l'ampliació de l'hospital i la construcció d'un nou centre de dia

La formació vol potenciar els CAP de cada parròquia per solucionar problemes com el col·lapse del servei d'urgències

Josep Maria Cabanes i Maribel Lafoz durant l'acte d'aquest matí al SAAS. / Liberals

Andorra la Vella

Liberals aposta per l'ampliació de l'hospital i la construcció d'un nou centre de dia

Segons la formació, els dos pilars fonamentals sobre els quals s'ha de recolzar un país és la sanitat i l'educació, i pel que fa al primer, en paraules del número 1, Josep Maria Cabanes, és necessari dotar de més espai a l'hospital, que està, diu, al 90% de la seva capacitat.

Cabanes també ha defensat la construcció d'un nou centre de dia per poder satisfer les necessitats d'una població en creixement, i pel que fa a l'àmbit administratiu de l'hospital assegura que fa falta un replantejament general, començant pel servei d'urgències, i una avaluació de tots els serveis per poder trobar solucions als problemes existents.

La proposta principal, segons ha explicat, seria potenciar els CAP de cada parròquia.

Pel que fa als metges especialistes, Cabanes diu que la solució està en l'àmbit privat, en fer venir al país els centres de qualitat i establir uns preus específics per a la població andorrana, així com aprofitar el talent nacional, que sovint ha de marxar a l'estranger.

Finalment, Liberals descarta la creació d'una unitat de radioteràpia a causa de l'alt cost de les màquines i la constant evolució d'aquestes. Cabanes ha explicat que Andorra té molt a prop Barcelona i Toulouse, que compten amb un dels millors serveis del món.

David Sansaloni

David Sansaloni

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra, especialitzat en temes esportius, econòmics i socials.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00