Fútbol

Valera, Petxa, Valle, Bundu i Morer finalitzen la seva cessió amb l'FC Andorra

La baixa més notòria serà la de Germán Valera després de ser el quart futbolista més utilitzat per Eder Sarabia aquesta temporada

Germán Valera durant un partit d'aquesta temporada amb l'FC Andorra. / FC Andorra

Andorra la Vella

Valera, Petxa, Valle, Bundu i Morer finalitzen la seva cessió amb l'FC Andorra

Valle ha posat punt final a la seva curta estada al Principat després que arribés el passat mes de gener com a reforç a causa de la lesió de llarga durada de Martí Vilà. Segons va explicar el club en el seu moment, el jugador de 19 anys i internacional amb Espanya va aterrar al país per donar competència interna a Diego Pampín, que finalment ha sigut qui ha agafat el rol de Vilà al lateral esquerre.

Entre concentracions amb les categories inferiors d'Espanya i el bon paper de Pampín, a Valle li va costar agafar minut amb Eder Sarabia i ara, una vegada finalitzat el seu període de cessió, tornarà amb el Barça B. En total, el de Badalona ha gaudit de 304 minuts sobre la gespa, disputant set partits, tres com a titular i quatre sortint des de la banqueta. Amb això, ha estat present en 13 ocasions en les convocatòries de Sarabia, sense fer cap gol ni donar cap assistència.

Un pas breu del jove jugador, que està cridat a tenir més importància en el futur en les categories professionals del futbol espanyol.

Pel que fa a Bundu, aquest era un dels que no se sabia cert si continuaria o no. Com a revulsiu, sortint de la banqueta, ha donat algunes alegries al conjunt tricolor. En total, tres gols i dues assistències en els 28 partits disputats, amb un total de gairebé 1.000 minuts sobre el terreny de joc. Sarabia tenia clar quin era el rol del de Sierra Leone, i en 18 ocasions ha sortit per refrescar l'extrem dret de l'atac, mentre que en 10 ha sigut titular.

Aportació notable, tot i que curta en certa manera de Bundu, allunyat del que és l'estil de joc característic de l'FC Andorra, i que tornarà ara al seu club d'origen: l'Anderlecht belga.

Altre que marxa és Dani Morer, que com el cas de Bundu no es tenia gaire clar si continuaria una temporada més com a cedit, i després de dues temporades vestint la tricolor, el lateral de Mataró torna, de moment, al Familacao portuguès. Tot i ser una peça clau per a Sarabia en l'ascens de Primera RFEF a Segona Divisió, Morer ha tingut una temporada 2022-2023 per a oblidar, llastrat per les lesions, que li han impedit tenir certa continuitat.

Només 12 partits ha pogut disputar Morer, amb un total de 657 minuts sobre la gespa, quedant-se sense minuts en tres més, on ha estat convocat i no ha jugat. Ha gaudit de la titularitat en 7 ocasions, mentre que ha sortit de la banqueta en altres 5, sense cap gol ni assistència, però amb una vermella directa que va rebre el partit d'anada contra el Mirandés.

Així doncs, un dels indiscutibles en l'ascens de l'equip la temporada passada que marxa i obre l'interrogant al lateral dret.

Alex Petxarroman també marxarà. Va arribar al club l'estiu passat procedent de l'Athletic Club, convertint-se així en un dels pocs futbolistes de l'actual plantilla tricolor amb experiència a Primera divisió. Va debutar jugant els 90 minuts en la recordada victòria al camp de l'Oviedo la primera jornada de lliga i va ser titular en quatre dels primers sis partits... després d'això, però, les lesions no han permès al jugador gaudir de la continuïtat necessària (14 partits en total, 10 de titular).

I la baixa més notòria serà la de Germán Valera. Va arribar procedent de la Real Sociedad B, tot i que propietat de l'Atlético de Madrid, i ha estat el quart futbolista més utilitzat per Eder Sarabia aquesta temporada. I això que no va debutar fins la jornada 4 en l'estrena a l'Estadi Nacional contra el Granada. Des d'aleshores ha estat un jugador clau participant en tots els partits menys dos: en la visita del Lugo i contra el Manacor en la primera ronda de la copa.

David Sansaloni

David Sansaloni

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra, especialitzat en temes esportius, econòmics i socials.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00