Sociedad

La Policia participa en la Conferència de caps d'Interpol

Es va destacar com a element fonamental l'ampliació de l'accés a la xarxa de comunicacions policials segures per a unitats especialitzades i punts de control fronterers

El cap de l'Oficina Central Nacional d'Interpol a Andorra, el sergent major Robert Guirao, amb el secretari general d'Interpol, Jürgen Stock / Policia d'Andorra

El sergent major Robert Guirao, responsable de l'Oficina Central Nacional d'Interpol a Andorra va ser un dels 321 assistents, de 136 països, a la Conferència anual de caps d'Interpol que es va organitzar a Lió, i que es va centrar en la importància de crear un front comú per combatre el crim organitzat transnacional. Així, van abordar la seva sofisticació logística, operativa i tecnològica, i es van aprovar una sèrie de compromisos per enfortir l'intercanvi d’informació.

En aquest sentit, es va destacar com a element fonamental l'ampliació de l'accés a la xarxa de comunicacions policials segures per a unitats especialitzades i punts de control fronterers, es va encoratjar els països membres a compartir més dades criminals a través de les 19 bases de dades que tenen, i es va lloar l'ús d'un mecanisme per interceptar el frau financer cibernètic, el qual ha permès interceptar més de 500 milions de dòlars vinculats a processos criminals.

Durant la trobada es va subratllar la necessitat d'efectuar més intercanvis de dades sobre organitzacions terroristes, els seus mecanismes de suport i qualsevol vincle amb el crim organitzat, així com a usar més la base de dades internacional d'explotació sexual infantil i de les notificacions per advertir sobre depredadors sexuals.

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00