Directo

CONSEJO DE MINISTROS Sigue en directo la rueda de prensa posterior a la reunión del Gobieno

Política

Andorra Endavant demana per les baixes al SAAS relacionades amb la salut mental

Nomeí Amador es pregunta si el Govern ha considerat l'impacte que poden tenir en la qualitat de l'atenció sanitària que proporcionen a la ciutadania

La consellera general d'Andorra Endavant, Noemí Amador / Sergi Perez Moreno

Andorra la Vella

La consellera general de la formació, Noemí Amador, ha entrat una bateria de preguntes perquè les respongui el Govern amb relació a la plantilla del Servei Andorrà d'Assistència Sanitària i, concretament sobre el control que tenen de les afectacions que pateixen, relacionades amb la salut mental. En aquest sentit, ha sol·licitat el nombre de professionals que estan de baixa i d'aquests quants ho estan per depressió. També pregunta per la tendència dels darrers anys i com gestionen les baixes per situacions com aquesta.

El motiu de la pregunta és incidir en l'informe d'Inspecció de Treball que descarta la possibilitat que els treballadors del SAAS puguin fer vaga, emparant-se en el conveni col·lectiu que van aprovar l'any passat i que és vigent fins al 2025. Per això, també demana els articles concrets que justifiquen aquesta decisió, i si l'executiu ha previst alguna altra situació per la qual puguin fer sentir les seves demandes.

Finalment, es pregunten si han considerat l'impacte que les baixes generades per afectacions relacionades amb la salut mental poden tenir en la qualitat de l'atenció sanitària que proporcionen a la ciutadania.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00