1. Podcast
 2. Actualidad

SECCIÓ. Pipo Serrano amb Eva García Ramos i Juan Carlos Ondategui. Wivi

04/06/2019

SECCIÓ. Pipo Serrano amb Eva García Ramos i Juan Carlos Ondategui. Wivi

14:43

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1559640098_007283/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Sabies que existeix una empresa que mitjançant la tecnologia 3D clínica, detecta i corregeix disfuncions visuals dels més petits? Es tracta de Wivi Vision i n'hem parlat amb la cofundadora i CEO Eva García Ramos i el seu doctor i cofundador, Juan Carlos Ondategui. La Startup que està triomfant a escala europea, ja amb seu a Barcelona, Bilbao i Berlín, i ara per ara es presenta com una solució molt innovadora de cara als més petits. Hi han invertit 1,4 milions d'euros: dels cofundadors, un fons de capital risc alemany, una empresa espanyola i d'altres inversors privats.

El Dr. Juan Carlos Ondategui ha explicat que "el sistema visual té tres grans etapes: l'òptica - que rectifiquem amb ulleres-, la neural - que ens permet enfocat i bellugar els ulls-, i la psíquica -on codifiquem tot allò que hem vist-", i ha afegit "la nostra empresa se centra en aquestes dues últimes. Tanmateix, Ondategui ha apuntat que "avui en dia hi ha un gran coneixement per part dels optometristes i psicòlegs però no hi ha prou temps per poder dedicar-se a resoldre aquests problemes. El tractament es fa mitjançant una sèrie d'exercicis en paper o en ordinador 2D i que estan treballant àrea per àrea visual. És molt difícil treballar amb tantes àrees diferents i solucionar-ho de manera integral".

Wivi Vision se centra en joves de 5 a 15 anys, en nens i nenes que estan aprenent a llegir. "A les primeres fases ho detecten els pares o els mestres", ha comentat el doctor. D'altra banda, la CEO i cofundadora Eva García Ramos ha explicat que "quan tu jugues a un partit de tenis t'ensenyen a treure, fer moviments... amb la nostra solució és el mateix, sabem mirar però no sabem interpretar ni codificar. Donem una recomanació dels paràmetres oculars".

Episodios recomendados

   
  • Cadena SER

  •  
  Programación
  Cadena SER

  Hoy por Hoy

  Àngels Barceló

  Comparte

  Compartir desde el minuto: 00:00