1. Podcast
 2. Actualidad

ENTREVISTA Francesc Cárdenas (APRODEME) "Tant de bo es pogués donar el retorn dels MENA amb ajut a les famílies, però no sembla viable"

24/07/19

ENTREVISTA Francesc Cárdenas (APRODEME) "Tant de bo es pogués donar el retorn dels MENA amb ajut a les famílies, però no sembla viable"

09:15

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1563960703_304546/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"Quan un menor abandona la seva llar, el seu país i es juga la vida, la situació és greu, però es molt difícil poder ajudar les famílies perquè aquests nens es puguin quedar a casa seva" ha explicat Francesc Cárdenas, president de l'associació Aprodeme, que defensa els drets dels menors.

"Evidentment seria millor que els MENA estiguessin amb els seus pares, segurament estarien millor allà, però veig molt irreal que es pugui ajudar a les famílies. A més, cada cas és un món i s'ha d'analitzar individualment. La proposta de Batlle no és fàcil d'aplicar, només clar parlar amb els menors, que ells expliquen clarament com és la vida al seu país", ha afegit.

Finalment, Cárdenas ha lamentat: "Un país tan solidari com el nostre i costa molt tenir famílies que acullin nens. Per exemple, a l'associació venen molts avis que es volen fer càrrec dels néts i no els deixen. Això complica molt la situació. El que cal és un reforma en profunditat".


Episodios recomendados

   
  • Cadena SER

  •  
  Programación
  Cadena SER

  Hoy por Hoy

  Àngels Barceló

  Comparte

  Compartir desde el minuto: 00:00