Sociedad

Campanya per protegir les nidificacions de tortugues a Balears

Es repartiran ferratines amb consells sobre com actuar davant d'una posta d'ous

Les cries que van viure de les ues postes d'ous a Menorca es van alliberar un cop van madurar a Cala Pilar. / GOB

Maó

El Govern balear posa en marxa una campanya dirigida a la ciutadania recordant els consells que cal seguir en cas que presenciïn un intent de nidificació de tortugues a les platges illenques.

A les Illes Balears, des de 2019, s’han registrat cinc postes, tres a Eivissa i dues a Menorca. Davant l’inici d’un nou període de nidificació, el Consorci de Recuperació de Fauna de les Illes Balears ha editat ferratines divulgatives i un vídeo amb informació sobre com cal actuar en cas de trobar una tortuga ponent ous, un niu o tortugues nounades arribant al mar. E

ls principals consells són no molestar l’animal, no gravar-lo ni acostar-s’hi a manco de 10 metres, i cridar immediatament a l’112. L’estiu passat un intent de posta a Formentera va fracassar perquè qualcú s’hi va acostar per gravar l’escena i va espantar l’animal. El material es distribuirà a les platges, espais naturals protegits amb costa, clubs nàutics, ports, centres de busseig i establiments turístics.

La tortuga marina és una espècie catalogada com a vulnerable. Històricament, ha nidificat a la mediterrània oriental, però els darrers anys ha intensificat el nombre de postes a la vessant occidental, un fenomen que els científics relacionen amb l’emergència climàtica i l’increment de la temperatura de la mar.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00