Sociedad

Es recupera la venda de formatge Mahón-Menorca

Bosco Triay confia en que 2022 sigui un any de récord

Els mercats es recuperen després de la pandèmia.

Maó

La producció de formatge amb denominació d’origen Mahón-Menorca i la seva comercialització es recupera després de la pandèmia.

L’any passat es van produir a a Menorca 2.366 tones de formatge amb denominació d’origen. Això suposa un 25% més que al 2020 quan no es va arribar a les 2.000 tones. El formatge de més que es va fer, també es va comercialitzar prou bé. Es van vendre 818 tones de formatge artesà en el que suposa un nou récord. Bosco Triay, president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen, explica els motius d’aquest increment de les vendes. El turisme estatal ha jugat un paper important ja que els visitants espanyols ban ser majoria i molts d'ells es van endur gogasses.

També es van comercialitzar 1.559 tones de formatge Mahón-Menorca, un 24% més que l’any anterior. Les 2.377 tones suposen un 24% més de vendes que el 2020. A les Illes Balears les fogasses venudes van suposar un 20% més, a la resta d’Espanya un 31 i als mercats exteriors un 40%. Per a Bosco Triay els mercats s’estan recuperant.

Totes aquestes vendes van suposar gairebé 15,7 milions d’euros, un 25% més que els 12,6 de 2020. I per en Bosco Triay el futur es presenta força bé si no hi ha més ensurts. Segond ell, aquest pot ser un any de récord de vendes.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad